שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

סופגניות שחיתות

חנוכה חנוכה חג יפה כל כך!
חנוכה עבורי הוא תמיד חג האורות, חג השמחה [ואצלנו אפילו שמח כפליים כיוון שהגוזל הבכור שלי נולד בחנוכה] וכמובן חג הסופגניות והלבביבות.

נכון, שכבר לפני החג הן מתחילות לצוץ בכל פינה, כאילו בכוונה לגרום לי לנטוש את ניסיונותי לשמור על הדיאטה..  אבל שיא עונת הסופגניות חל מבחינתי ביום שבו מדליקים את הנר הראשון ואז כאילו נפרץ הסכר, הלכה הדיאטה ואני כולי מתמסרת לחדוות החג ונעה מהדלקת נרות אחת לשניה, מסופגניה אחת לסופגניה שניה.

השנה החלטתי לפנק את המשפחה החברים בסופגניית שחיתות משלי, עם מילוי של קצפת מועשרת וציפוי שוקולד שעליו מונחים כדורי קליק בשלל גוונים של שוקולד.

המתכון שאביא בפניכם היום הוא יותר הצעת הגשה ממתכון – קחו איזו סופגניה שאתם רוצים – בין אם טיגנתם בבית, בין אם אפיתם סופגניות (וכאן תמצאו מתכון מעולה לסופגניות אפויות מעולות שאיש לא יאמין שלא עברו טיגון), ובין אם קניתם (הכל הולך) -. מלאו אותם בקרם עשיר, צפו בשוקולד וקשטו בקליקים והנה לכם חגיגה של ממש 🙂

החומרים ל- 10 סופגניות בגודל בינוני:

למילוי
500 מ"ל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
חבילת קליק נוגט
חבילת קליק מוקה

לציפוי ולקישוט:
100 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 חבילות קליק קרם נוגט
2 חבילות קליק מוקה

ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את הקליקים (חבילה מכל סוג) עד לקבלת אבקה.

שימו לב שחשוב לטחון אותם דק יחסית כדי שלא ייתקעו גושים בשק הזילוף כשנזלף את המילוי.

מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה (אבקה הסוכר איננה חובה אבל היא תורמת ליציבות של הקצפת) ומוסיפים לקצפת את הקליקים הטחונים.

בעזרת לקקן מקפלים את התערובת עד שהאבקה מתפזרת באופן אחיד בקצפת.
את הקרם שנוצר נעביר לשק זילוף עם פיה משוננת ונשמור אותו במקרר לכמה דקות.

להכנת ציפוי השוקולד ממיסים בקערה 100 גר' שוקולד חלב עם 100 מ"ל שמנת מתוקה: מתחילים בחימום של דקה, מערבבים מעט, וממשיכים לחמם לחצי דקה נוספת, שוב מערבבים ואם יש צורך מחזירים לחימום, כך עד שמקבלים גנאש חלק ובלי גושי שוקולד.

במקביל מכינים את הסופגניות למילוי ולציפוי: חוצים כל סופגניה לחצי ומסדרים אותן בזוגות (רצוי על רשת, אבל לא חובה) כך שיהיה נוח לצפות ולמלא אותן.

טובלים את החלק העליון של כל סופגניה בשוקולד ומניחים על הרשת (או כל כלי אחר שבחרתם).  

על החצי השני של כל סופגניה מזלפים את המילוי שלנו שחיכה בשקט בשקט במקרר.

אני זילפתי בתנועה מעגלית שההדרך הכי טובה לתאם אותה היא גלגול כמו במחזיקי המפתחות של פעם (האלה עם השרשרת) וזה כדי לקבל מראה יפה מבחוץ, אבל כל זילוף שתרצו יעבוד (נקודות נקודות, ספירלה או אפילו מריחה יפה של הקרם עם כף, מה שמתאים לכם).

סוגרים את ה"מכסה" של כל סופגניה ועכשיו רק נותר לקשט.
אם אתם מרגישים שהציפוי לא מספיק יציב כדי להחזיק את הקישוטים אפשר בשלב זה להכניס את הסופגניות למקרר לכמה דקות כדי לתת לו להתייצב.

לצורך הקישוט החלטתי הפעם לשלב קליקים שלמים עם חצאי קליקים, כיוון שבטעמים הללו ישנן כמה שכבות של ציפוי והמראה שלהם בחיתוך ממש יפה.

פשוט השתמשתי בבערך חצי חבילה מכל טעם וחציתי כל קליק לשניים בעזרת סכין משוננת (הפעם לא צריך סכין שף גדולה. הסכינים עם הידיות מפלסטיק שנמכרות היום בכל חנות יעשו את העבודה היטב).

ולסיום הקישוט פשוט מסדרים מעל כל סופגניה את הקליקים השלמים והחצויים.
אם אתם מרגישים ששכבת הציפוי דקה מדי במקום מסויים אפשר לטבול את הקליקים בטיפונת שוקולד ולהדביק בעזרתם.

ועכשיו, לטרוף!

בתיאבון!

וחנוכה שמח לכולכם 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר (השורה הלבנה בצד הימני של האתר שבה תכתבו את המייל שלכם) ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על המאכלים שלכם לחנוכה.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

6 תגובות על “סופגניות שחיתות

  1. חן שוקרון
    20 בדצמבר 2016

    הרסת לי את הבריאות!
    זה נראה כ"כ טעים ומושחת. בא לי!!!

    • שמח במטבח
      20 בדצמבר 2016

      מושחת אבל טוב לנשמה 🙂
      מוכנה לעשות איתך החלפות בכל יום <3

  2. אורה שי
    21 בדצמבר 2016

    תודה, מידי מושחתות לטעמי.
    מילוי מוגזם או ציפוי מוגזם, השניים יותר מידי.

    • שמח במטבח
      21 בדצמבר 2016

      על טעם ועל ריח 🙂 אצלנו אהבו אותן מאוד, למרות השחיתות
      את כמובן מוזמנת להכין רק עם מילוי או רק עם ציפוי

  3. מעריצה שלך!!!!
    29 בדצמבר 2016

    נווווווו
    מתי כבר מגיע הפוסט הבא???
    אני במתח!!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 20 בדצמבר 2016 על ידי ותויגה , , , , .