שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

מאפה פסטה וגבינות (לא רק) לילדים

החופש הגדול עומד להסתיים, והימים האחרונים מרגישים כמו מסטיק. הגוזלים כבר מחורפנים מהיעדר המסגרות, ולמרות כל ניסיונותי לעשות איתם בכל יום משהו מגניב אחר (מופעים, בריכה, ים, מוזיאון, טיולים, בילוי עם חברים ועוד ועוד ועוד) רואים עליהם שהם מיצו את העניין ועכשיו הם פורקים כל עול.
בתוך כל זה קם גם הצורך לדאוג להם לארוחות מסודרות, כאשר ברור לי שהחום, העובדה שחצי מהזמן אנחנו בכלל לא בבית, ושבירת השגרה, לא ממש עוזרים להם לאכול כמו שצריך (לא סתם הם מכונים גוזלים, הם גם אוכלים כמו ציפור…).
ואז אני מוצאת עצמי מנסה למצוא כל מיני פתרונות שיגרמו להם לאכול (ורצוי מהירים). אחד מהם הוא המאפה שאביא בפניכם.

המתכון הזה הולך איתי שנים ואני מכינה אותו לרוב בתבנית פאירקס מלבנית, כיאה לפשטידה, אבל הפעם יש משהו בחלוקה למנות האישיות שהפכה אותו ליותר כייפי, וגם למאכל שנוח לקחת איתי לפעילויות השונות ופשוט לתת לילדים להחזיק ביד ולאכול. הוא טעים בכל מצב (חם או בטמפרטורת החדר) ואהוב מאוד עלי.

והבונוס – ההכנה שלו היא קלי קלות, בסיר אחד שבו גם מבשלים את הפסטה וגם מערבבים את כל החומרים. כך שהוא גם מתאים להכנה יחד עם הילדים.

פשטידת פסטה אישית

החומרים

1/2 חבילת פסטה (איזה שאוהבים. אני השתמשתי במקרוני).
1/2 קוביה (כ- 100 גר') גבינת פטה/בולגרית/צפתית
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
100 גר' גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה שאוהבים

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו.

בסיר שיהיה גדול מספיק לערבב בתוכו את כל החומרים מבשלים במים רותחים את הפסטה עם מעט מלח עד שתתרכך.

DSC_8187

מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.
ניתן להשתמש בכל שילוב גבינות שאוהבים רק חשוב שהכמות תהיה דומה. אני ממש אוהבת את השילוב של פטה במאפה ולא מוותרת עליה בשום גירסה שאני מכינה.

DSC_8192
מוסיפים את הביצים ומערבבים.

DSC_8199

אם רוצים אפשר להוסיף לתערובת חלק מגבינת המוצרלה (או כל גבינה קשה שאתם אוהבים) זה רק יוסיף, אבל ממש לא חובה.
מעבירים את התערובת לכלי שבו נאפה. אני לרוב אופה בתבנית פאירקס מלבנית אבל, כאמור, הפעם התחשק לי להכין מנות אישיות שכל ילד יוכל לקחת ביד ולאכול ולכן הכנתי בתבנית שקעים.
בכל מקרה, חשוב לשמן את התבנית כדי שאפשר יהיה לחלץ בקלות את המאפים.
מפזרים מעל התערובת את גבינת המוצרלה שלנו לקבלת מראה מושחם ומפתה. מי שרוצה לגוון יכול לפזר מעל פירורי לחם. זה נותן קראנצ' מעניין לכל העניין.

DSC_8205

אופים בתנור שחיממנו במשך כ- 45 דקות.
המאפהמוכן כשהחלק העליון שלו שחום ופריך. אם לא בטוחים אפשר תמיד להשאיר אותו בתנור הכבוי והוא ימשיך להאפות.

אם הכנתם, כמוני, במנות אישיות, יתכן והחלק שהיה בתבנית לא יהיה קראנצ'י. אפשר במקרה כזה לחלץ מהתבנית (לאחר שמתקרר מעט, אחרת הכל יתפרק) ולאפות עוד כ- 5-10 דקות על נייר אפיה.

DSC_8232

גיוונים:
– כאמור, ניתן לשנות את הרכב הגבינות רק חשוב לשמור על אותו משקל/נפח
– תוספות כמו זיתים, עגבניות שרי חצויות, עגבניות מיובשות, בזיליקום, פסטו, קטשופ יכולות להוסיף עניין לפשטידות ולאפשר מגוון.

בתיאבון לכם 🙂

ואם אהבתם, או שיש לכם שאלות, הערות, שידרוגים או סתם בא לכם לומר מילה טובה, אתם יותר ממוזמנים להגיב לפוסט ו/או לשתף בדף הפייסבוק של שמח במטבח.

facebook icon

 

14 תגובות על “מאפה פסטה וגבינות (לא רק) לילדים

  1. ליהיא
    27 באוגוסט 2015

    חייב גביע שמנת חמוצה??

    • שמח במטבח
      28 באוגוסט 2015

      כפי שכתבתי, לא חובה וניתן להחליף בגבינה אחרת, באותו משקל (עוד קוטג', עוד בולגרית/פטה, יוגורט או כל גבינה שאוהבים)

  2. ורדה איל
    17 בדצמבר 2015

    גיליתי אותך היום ו-וואו !!!!!!!!!!! נדלקתי על המתכונים שלך !!!!!
    האם אפשר להיות "חברה" שלך ולקבל את מתכוניך למייל שלי ?
    אשמח מאוד מאוד !!!!
    בתודה ובברכה
    ורדה

    • שמח במטבח
      18 בדצמבר 2015

      הי ורדה
      תודה על המחמאות.
      את מוזמנת להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שאני מוציאה מתכון חדש – פשוט מכניסים את כתובת המייל לשורה המיועדת לכך בצד ימין של המסך.
      בנוסף, את מוזמנת להכנס לדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/happy.in.the.kitchen/ שם אני מפרסמת מדי יום ביומו.
      🙂

  3. מזל מלקו
    4 בינואר 2016

    מתכון מעולה

  4. ליאת
    28 בינואר 2016

    ואו נראה ככ טעים!
    אנסה ואשדרג כמו שהצעת עם זיתים ועגבניות מיובשות! תודה רבה כרגיל על מתכונים מנצחים!

  5. ורה
    10 בפברואר 2016

    היי רות,
    יופי של אתר ומתכונים!
    האם הכמויות במתכון הם בדיוק ל-12 מאפינס?
    תודה!

    • שמח במטבח
      10 בפברואר 2016

      אכן כמות ל 12 מאפינס. כמובן שזה תלוי בגודל התבנית, אולם לתבנית הסטנדרטית זה בהחלט מתאים

  6. אפרת
    6 בפברואר 2017

    היי רות..
    גיליתי אותך לאחרונה והתאהבתי.. יש לי כבר רשימת מתכונים להכין 🙂
    רוצה להכין שבוע מראש לאירוח ולהקפיא… אין בעיה עם זה נכון ???

    • שמח במטבח
      6 בפברואר 2017

      הי אפרת ותודה על המילים החמות.
      אין בעיה להקפיא ולחמם , אבל בעקרון מדובר במאפה שמחזיק מעמד יפה במקרר 3-4 ימים (ולפעמים גם יותר).

  7. נטליה
    24 באפריל 2017

    אפשר תבנית סיליקון? צריך לשמן?

    • שמח במטבח
      25 באפריל 2017

      אין בעיה להכין בתבנית סיליקון. אני ממליצה לשמן, למרות שלא חובה

  8. שירי
    25 במאי 2017

    אם אני רוצה לאפות בתבנית אחת, באיזה גודל וכמה זמן אפיה?

    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 27 באוגוסט 2015 על ידי ותויגה , , , , , , .