שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

הבחושה המושלמת – וניל ופטל

בסביבה שלי עוגות בחושות לא זוכות ליותר מדי תהילה. משום מה עוגה בחושה תמיד נחשבת לעוגה "פושטית" היא איננה עוגה ראוותנית ומכינים אותה "על הדרך" ובדרך כלל לא לארועים מיוחדים – היא גם לא מגיעה עם שלל קישוטים, אין עליה קרמים ולרוב היא מוגשת כמו שהיא, או מקסימום בתוספת אבקת סוכר.

אבל.. עם השנים גיליתי שעוגה בחושה טובה יכולה להיות ה-עוגה במפגשים. היא קלילה ורכה ומתוקה במידה ופתאום, למרבה ההפתעה, לכולם מתחשק לטעום ממנה חתיכה, ובמיוחד אלה שבדיאטה ואינם רוצים להשתולל עם עוגת קרם עתירת קלוריות.

DSC_0400

את העוגה שאביא בפניכם אני מכינה כבר שנים בכל מיני וריאציות. היא נראית תמימה למראה, אבל אחרי שטועמים ממנה מבינים למה התכוונתי. והכי כיף – לא פעם קיבלתי עליה את התגובה הבאה: חשבתי שזו סתם עוגה אבל היא לגמרי "וואו". וכמובן שמייד נלוות לכך גם בקשת מתכון (וכך היה עוד הרבה לפני שפתחתי את הבלוג).

למעשה מדובר בתערובת וניל בסיסית ועשירה, שטעימה גם כמות שהיא. אני אוהבת לשדך לה פירות יער שמעניקים לה חמצמצות נפלאה.
ולגבי התוספת – כמובן שלא חייבים להשתמש בפירות יער טריים (שעלותם גבוהה ושעונתם קצרה) מכיוון שהאפיה ממילא לא משאירה אותם בצורתם הבסיסית אין בעיה להשתמש בקפואים. אני הכי אוהבת לשלב אותה עם פטל.
אפשר גם לגוון ולהכין את העוגה בטעמים אחרים (עם פירות אחרים, או בלי פירות בכלל), עם תוספת של כף אבקת נס קפה לקבלת עוגה בטעם קפה, או אולי בכלל להכין כעוגת שיש על ידי העברת שליש מהתערובת לקערה נפרדת שאליה מוסיפים 100 גר' שוקולד מריר מומס עם 2 כפות חלב.

DSC_0431

החומרים לעוגת הבסיס (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ):

200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים גדולות
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות (350 גר')  קמח
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (או יוגורט בטעם טבעי)
חופן פירות יער קפואים (אני הכי אוהבת פטל אדום אבל כל פרי שתבחרו יעבוד)

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות בטורבו

בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה. מוסיפים הביצים, אחת אחת, ובין כל הוספה מגרדים את דפנות התבנית. חשוב לערבל כל פעם עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת ורק לאחר מכן להוסיף את הביצה הבאה.
מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח יחד עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבלים מעט.
מוסיפים את השמנת החמוצה (או היוגורט) ומערבלים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
חשוב לא לערבל יתר על המידה כי אז העוגה מקבלת מרקם של "חנק".

הכנת הבצק

יוצקים את תערובת העוגה לתבניות (כאמור, 2 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 26) ומפזרים אותה עם לקקן באופן אחיד על גבי התבניות.

מפזרים מעל העוגה את פירות יער קפואים ומכניסים לתנור.
טיפ שלי: שימו לב שחלק מהפירות ישקעו במהלך האפיה,  ולכן אם אתם רוצים שהפירות יבצבצו בחלק העליון של העוגה שומרים חלק מפירות היער בצד ומסדרים אותם מעל העוגה לאחר כעשר דקות של אפיה.

אופים במשך כחצי שעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. אם אופים בתבנית עגולה אופים במשך כ- 40-45 דקות.

מי שרוצה להשקיע במראה יכול לפזר אבקת סוכר על העוגה בגמר האפיה (בעזרת מסננת קטנה).

DSC_0429

אז זוהי העוגה הבחושה הכי נפוצה אצלי (אחרי עוגת שוקולד, כמובן).

אני כבר מחכה לשמוע את התגובות שלכם ויותר מזה, את התגובות של החברים והאורחים אחרי שתגישו אותה. כפי שאמרתי, עוגה מושלמת לקפה!

ולמקרה שתהיתם מאיפה התבנית ההורסת שבתמונה, אז מדובר בתבנית של הקרמיקאית הכה מוכשרת ליאור שחר מסטודיו 1220. יש לי חולשה עצומה לכלים שלה, ואתם בטח יכולים להבין למה 🙂

DSC_0405

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

23 תגובות על “הבחושה המושלמת – וניל ופטל

  1. פיית העוגיות
    16 באוגוסט 2016

    אצלי רק מתחננים לבחושות 🙂
    לגמרי עושה חשק ליישר

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      אני כל פעם מופתעת מחדש כמה אנשים אוהבים עוגות בחושות

  2. לי
    17 באוגוסט 2016

    אין לי מיקסר ״רציני״ עם וו גיטרה. רק ידני פושטי. מה אפשר לעשות?

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      להכין עם מיקסר ידני 🙂 גם אני התחלתי ככה ורק אחרי כמה שנים של אפיה קיבלתי את הקיצ'נאייד שלי.

  3. דלית
    17 באוגוסט 2016

    בוקר טוב,
    האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      לא מומלץ. שמנת מתוקה דלילה יותר וזה ישפיע על המרקם

  4. ורד
    17 באוגוסט 2016

    הי , העוגה נראית נהדר ,
    2 שאלות:
    1. מדוע את מערבבת בוו הספציפי הזה ? האם בעוגות בחושות לא עדיף את המקציף?
    2. לא מצאתי בדף אפשרות להדפיס את המתכון , האם יש אפשרות?
    תודה רבה
    ורד

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      הי ורד
      אני מערבלת עם וו גיטרה כיוון שהמטרה היא להקרים את החמאה ולאחר מכן לערבל את התערובת. וו הקצפה לא יתאים כאן כיוון שהוא לא מיועד לערבול חמאה (הוא עלול להתעקם אם החמאה קרה) והוא מיועד להכנסת אויר לתערובת.
      לגבי הדפסה – כרגע אין אפשרות לקבל קובץ מוכן להדפסה (בעבר היה וזה גרם להפרות חוזרות ונשנות של זכויות יוצרים, לצערי). ניתן להעתיק את הטקסט לוורד ולהדפיס משם.

  5. מישהי נחמדה
    17 באוגוסט 2016

    ניראית עוגה ממש מוצלחת!!!
    איזה טעם יש לזה?
    חמוץ? מתוק?

  6. עדי ורסנו
    16 בספטמבר 2016

    הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה במרקם משגע!
    איך אני יכולה להפוך אותה לפרווה?

    • שמח במטבח
      16 בספטמבר 2016

      העוגה הזו פחות מתאימה לפרווה כיוון שהשמנת החמוצה היא מרכיב חשוב למרקם שלה. הייתי ממליצה במקרה זה לאמץ מתכון אחר,פרווה, ולהוסיף לו את פירות היער

  7. נוי
    14 בדצמבר 2016

    אצלי עוגות בחושות מתקשרות בעיקר ל"ללא מיקסר", ולכן אני מחבבת אותן כי, לצערי , עדיין אין לי מיקסר.
    העוגה נראת נפלא.

    אשמור אותה במועדפים לכשיהיה לי מיקסר 🙁

  8. עידית
    19 בדצמבר 2016

    היי רות, אני מתה על עוגות בחושות! האם ניתן לשים תותים במ'קום פירות יער? ואם כן, איך ובאיזה יחס? תודה רבה! העוגות שלך נראות כ"כ מגרות…

    • שמח במטבח
      19 בדצמבר 2016

      הי עידית ותודה על המחמאה
      בהחלט ניתן להשתמש בתותים. אין כאן יחס המרה כיוון שפשוט שמים את הפירות לפי ההעדפה האישית על פני כל העוגה.

  9. מזי
    14 בינואר 2017

    עוגה מעולה!!! החלפתי את השמנת ב200 גרם גבינה לבנה כי זה מה שהיה לי. מצויינת רעה וטעימה

    • שמח במטבח
      14 בינואר 2017

      תודה רבה מזי 🙂 איזה כיף לדעת שהמתכון עובד גם עם גבינה לבנה.
      שיהיה לך שבוע נפלא

  10. בתאל
    9 במאי 2017

    המתכון נראה מנצח! הבעיה היא שאין לי מיקסר או מיקסר ידני.
    ניתן פשוט לערבב את הרכיבים או להשתמש במקציף ידני?

    • שמח במטבח
      11 במאי 2017

      אפשר להכין עם מטרפה ידנית. זה פשוט ידרוש טיפה יותר מאמץ

  11. שירה גוטמן
    7 ביוני 2017

    העוגה ניראת נפלא

  12. תמרה
    23 ביוני 2017

    באפייה להשאיר טורבו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 16 באוגוסט 2016 על ידי ותויגה , , , .