שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

גרנולה

בחיים כמו בחיים הכל שאלה של איזון.
כמו כולנו, גם לי יש חטאים קולינארים. מן הסתם בתור בעלת בלוג אפיה אני נחשפת ללא מעט חטאים מהסוג החביב עלי  – מתוקים (כן, אני אוכלת – לא טועמת, אוכלת – מכל מה שאני מכינה). לכן חשוב לי לאזן את כל האפיה באוכל בריא שיהיה לא פחות טעים.

גרנולה היא אחת הדרכים שלי לדאוג שהגוף שלי יקבל מזון איכותי ובריא. והיתרון של גרנולה ביתית הוא שאני יכולה להכין אותה בדיוק כמו שאני אוהבת – שזה אומר להרכיב אותה לפי הטעם שלי מהאגוזים, הדגנים, הסוכרים ואפילו השמן שאני בוחרת. כך למשל, קוקוס תמיד יככב אצלי בגרנולה ולשם כך אני מחזיקה בבית שבבי קוקוס לחים שאני דואגת לקבל במשלוחים סדירים מארה"ב (יש גם בארץ, רק שהם פחות לחים ופחות מתוקים).

גרנולה

המתכון שאביא לפניכם כולל את השילוב האהוב עלי, אבל כמובן שאתם יכולים לשנות אותו לפי ההעדפות שלכם, רק חשוב לשמור על הפרופורציה בין הרכיבים היבשים לרכיבים המתוקים. כך למשל, במתכון ששימש אותי בתחילה (של לנצ'ו האגדית מפורום האפיה של על השולחן) היה שומשום, אבל אני פחות אוהבת שומשום בגרנולה, אז חיש מהר החלפתי אותו בעוד קוקוס.

גרנולה

גיוון נוסף שהכנסתי הוא השימוש בשמן קוקוס, שגם נחשב לבריא וגם נותן לגרנולה פריכות וטעם נהדר.

ההכנה עצמה היא קלי קלות, וההתעסקות היחידה עם המתכון היא בעובדה שחשוב לערבב את הגרנולה כל 10 דקות בזמן האפיה כדי להבטיח תערובת פריכה בכל ביס.

אז רוצו לחנות הפיצוחים לבחור לכם את השילוב המועדף עליכם, וקנו כבר כמות כפולה, כי אחרי שתכינו את הגרנולה הזו אני מבטיחה לכם שתתמכרו, ויותר מזה, כל החברים שלכם יתחילו לבקש מכם צנצנות של גרנולה 🙂

החומרים:
(לכמות של 2 צנצנות גדולות)

3 כוסות שיבולת שועל שלמה
1.5 כוסות קוואקר
1/2 כוס סובין
1/2 כוס זרעי פשתן
2 כוסות אגוזים לפי הטעם (פקאן, שקדים, לוז, פיסטוק, ברזיל, מקדמיה וכו')
1/2 כוס גרעיני חמניה/דלעת או שילוב של השניים
1/2 כוס שבבי קוקוס לחים [לא חובה]
1/3 כוס דחוסה סוכר חום דביק
כף קינמון
1/2 כוס שמן קוקוס או שמן צמחי לפי הטעם
1/2 כוס סילאן (רצוי מהסוג הטבעי ללא תוספת סוכר)
כוס פירות יבשים לפי הטעם (אני השתמשתי בחמוציות).

DSC_8095

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 130-140מעלות בטורבו.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.
חשוב לציין שניתן לשנות את יחס החומרים היבשים (למעט האגוזים) אבל צריך להקפיד שאם מורידים רכיב יש להחליפו ברכיב אחר, בין אם מהרשימה שפה ובין אם רכיב לפי הטעם (למשל שומשום, זרעים שונים וכו).
ועוד דבר חשוב – קוקוס רגיל  לא מומלץ להוסיף לקערה בשלב הזה כי הוא ייחרך באפיה ויכול גם להשרף. לכן עדיף להוסיף רק בעשר הדקות האחרונות של האפיה או בכלל לאחר האפיה.

DSC_8098

מוסיפים את השמן ואת הסילאן (קודם את השמן ולאחר מכן, באותו כלי שכבר עבר שימון את הסילאן – ככה הסילאן מחליק מהכוס בלי להדבק אליה.

DSC_8104

מערבבים היטב את כל החומרים עד שכל התערובת תהיה לחה וכל האגוזים והדגנים יהיה מצופים בשמן ובגרנולה.

מעבירים לתבניות מרופדות בנייר אפיה ומשטחים.

DSC_8109

מכניסים את התבניות לתנור ומתחילים בייבוש ובהשחמה. בכל 10 דקות פותחים את הדלת ומערבבים את הגרנולה שבתבניות כדי שהחומרים יתייבשו וישחימו באופן אחיד.

DSC_8113

ככה נשחים את הגרנולה שלנו במשך כ- 50 דקות (כלומר נערבב כל 10 דקות) עד שהגרנולה שלנו תהיה פריכה ושחומה. בשב הזה מפתה מאוד לגנוב ממנה את האגוזים אבל חכו. הם חמים מאוד.

כשהגרנולה התקררה מעט מוסיפים לה את הפירות היבשים (והקוקוס הטחון, למי שבחר להוסיף קוקוס ולא הוסיף בסוף שלב היבוש), מערבבים ומעבירים לצנצנות. אם בא לכם לפנק את הסובבים אתכם, תפרישו חלק מהגרנולה לטובתם – שימו להם גרנולה בצנצנת יפה והם יברכו אתכם בכל בוקר  🙂

DSC_8129

הגרנולה נשמרת לפחות חודש בצנצנת סגורה הרמטית. למען האמת ייתכן שהיא נשמרת יותר, אבל אצלי יש לה נטיה להיעלם מהר מאוד. כנראה שזה קשור לבן הזוג שלי, שאוהב להתגנב לצנצנת עם כף ולזלול ממנה בכל פעם שהוא רק יכול 🙂 🙂

הגרנולה טעימה כמו שהיא וכמובן שאפשר לשלב אותה עם פירות ויוגורט כארוחת בוקר מפנקת.

DSC_8164

אז אחרי שראיתם כמה קל וכיף זה להכין גרנולה אל תהססו ונסו גם אתם להכין גרנולה בבית.

ואשמח גם אם תספרו לי בתגובות או בדף הפייסבוק של שמח במטבח על השילובים המועדפים עליכם לגרנולה, אני תמיד שמחה לנסות שילובים חדשים.

DSC_8173

10 תגובות על “גרנולה

  1. פיית העוגיות
    9 באוגוסט 2015

    אין כמו גרנולה תוצרת בית-
    כמה פשוט ככה טעים!

  2. לוסיאנה
    17 באוגוסט 2015

    זכיתי לקבל צנצנת גרנולה מתנה מרות והתענגתי על כל ביס: עם יוגורט, עם חלב שקדים וגם סתם ככה עם כפית!!
    תענוג
    תודה רות 🙂

    • שמח במטבח
      17 באוגוסט 2015

      תודה רבה לואיסיאנה יקרה. שמחה שנהנית ממנה. מחכה לך עוד אחת אצלי

  3. נעמה עידן
    21 באוקטובר 2015

    גרמת לי לרצות לפנק את כל הצוות במשרד שלי… הם יודו לך:)

    • שמח במטבח
      21 באוקטובר 2015

      איזה כיף לצוות שלך 🙂 מחכה לראות את ההפתעה

  4. מארי
    22 בנובמבר 2015

    היי, נראה מעולה קודם כל!
    האם אפשר להכין את המתכון בדיוק בכמויות והיחסים שפירטת למעט הפירות יבשים?
    תודה 🙂

    • שמח במטבח
      23 בנובמבר 2015

      אין בעיה. הפירות היבשים ממילא מתווספים לאחר הליך הייבוש בתנור

  5. נעמה
    8 בנובמבר 2016

    אפשר בבקשה קישור לשבבי קוקוס מארה"ב? והאם יש לך רעיון איך להוסיף חלווה – האם אפשר להוסיף טחינה גולמית? וכמה כדי שלא ישתלט על הטעם? תודה!

    • שמח במטבח
      9 בנובמבר 2016

      כיום יש שבבי קוקוס בחנויות התבלינים שילכו טוב עם הגרנולה. לגבי אלה מארה"ב, אחפש לך קישור, אבל מה שניתן לקנות ברשת אלה שבבי קוקוס יבשים יותר.
      לגבי חלווה – אני לא כל כך אוהבת ולכן לא ניסיתי, אז אינני רוצה לתת לך תשובה "על עיוור". בגדול לא ראיתי מתכונים שבהם מוסיפים טחינה לתערובת הגרנולה לפני האפיה. יתכן שאת יכולה לאכול את הגרנולה עם מעט טחינה וסילאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 9 באוגוסט 2015 על ידי ותויגה , , , , , .