שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

ברוכים הבאים

DSC_4391

שלום וברוכים הבאים לבלוג שלי, קצת עלי – שמי רות אופק, אמא לשני בנים מקסימים, עורכת דין בשעות היום (והלילה) וחובבת אפיה מושבעת בכל שעות היממה.

מאז ומתמיד התעניינתי האפיה. הכנתי עם אמי עוגות כילדה, וכשהתבגרתי ערכתי ניסויים במטבח, קראתי בספרי מתכונים עוד מגיל העשרה בהנאה רבה כאילו מדובר בספרי מתח. כאשר עברתי לגור בדירה משלי התאווה לאפות רק התגברה. כל מתכון או רעיון חדש שראיתי גרם לי לרוץ למטבח ולנסות אותו. ויעידו על כך בני המשפחה, החברים, חברי לעבודה (וחברים לעבודה של בן הזוג) והשכנים שלי ש"נאלצו" לטעום את כל התוצרים 🙂

בעקבות האהבה לאפיה התחלתי לגלוש באתרים מתוקים ולקחת חלק בפורומים מתוקים ובתוך כך הגעתי לפורום האפיה של אתר האינטרנט של מגאזין "על השולחן". בהמשך הדרך מוניתי למנהלת פורום האפיה (תחת הכינוי "טופיפי") ועקב כך זכיתי להכיר את טובי השפים והקונדיטורים, אשר התארחו בפורום וחלקם גם שימשו כיועצים והשיבו לשאלות שנשאלו על ידי משתתפי הפורום.

לאורך כל הדרך, כהמשך ישיר של אהבת האפיה, מתוך רצון ללמוד ולדעת יותר בתחום, למדתי בקורסים אצל טובי האופים וביקשתי ללמוד מהם את כל הסודות. כמו כן הצטיידתי במהלך השנים בספרים רבים, מהארץ ומחו"ל מהם למדתי המון, וכיום בעולם הדיגיטלי אני נחשפת כל הזמן למתכונים ולרעיונות חדשים ברחבי הרשת. אבל כמובן שהדרך הכי טובה ללמוד היא פשוט מניסוי וטעייה – ותאמינו לי שהזבלתי לא מעט קינוחים ומאפים.

בחרתי להקים את הבלוג שלי, ולצידו את דף הפייסבוק, על מנת לשתף את חברי היקרים באהבתי לאפיה ובמה שקורה אצלי במטבח. ובואו נודה, זו גם הזדמנות מצויינת לרכז במקום אחד את כל התמונות והמתכונים שהכנתי עם השנים, ולו רק כדי שאוכל למצוא אותם בקלות בכל פעם שמתחשק לי לחזור אליהם (נכנה זאת תחליף למחברת המתכונים האלמותית).

ולמה "שמח במטבח"? פשוט כי אצלי אפיה היא פעולה שעושה לי שמח בלב. בכל פעם שאני מוטרדת, עמוסה, עייפה או עצבנית אני נכנסת למטבח, אופה משהו וכשאני מסיימת פתאום הכל יותר פשוט. ובכלל, מבחינתי אוכל, וקינוחים במיוחד, הוא אחד מהנאות החיים ומה יותר מתאים מאשר "שמח במטבח" כאשר מדובר באוכל??

ומשהו קטן וחשוב, הושקעה באתר שלי עבודה רבה וכל הזכויות בתוכן שבאתר, הן התמונות והן הטקסטים, שייכות לי. על כן אין להשתמש, להעתיק, לפרסם את תוכן מהאתר (כאמור, תמונות, טקסטים וכמובן מתכונים), למעט לשימוש עצמי, ללא רשותי, ומי שיעשה זאת… ובכן… כפי שכתבתי בפתח הפוסט, אני עורכת דין וזה במקרה גם אחד מתחומי ההתמחות שלי (ודי לחכימה ברמיזה…) 🙂

אני מקווה שגם אתם תהנו מהמתכונים ומהתמונות של העוגות, העוגיות, הלחמים, הקינוחים ושאר המאפים שאשתף כאן.

ותמיד אשמח לשמוע מכם על מה שאתם מכינים, אז ספרו לי מדי פעם מה קורה אצלכם במטבח 🙂

שלכם רות

צילום: יהודית הופמן

צילום: יהודית הופמן

18 תגובות על “ברוכים הבאים

  1. דוד
    21 ביוני 2015

    יש לי מה למסור לך במייל ואין לי פייסבוק
    באם תירצי תצרי קשר דרך המייל

  2. שירי
    19 באוקטובר 2015

    האם יש אפשרות לקבל גרסת הדפסה לעוגת שמרים?
    תודה רבה,
    שירי

    • אורה
      14 בינואר 2016

      ראי תגובה לורדה למטה

  3. דורית מנשה
    4 בנובמבר 2015

    שלום רב,,

    נתקלתי במקרה באתר המקסים שלך, ואני נהנית מאוד להתרשם ולהוציא מתכונים.

    רציתי לדעת האם כל המתכונים בדוקים ונוסו על ידך, או שהם אוסף מכל מיני מקומות.

    תודה ויום טוב,

    דורית

    • שמח במטבח
      4 בנובמבר 2015

      דורית שלום,
      תודה על המחמאה
      כפי שתוכלי לראות בבלוג, הוא אינו מכיל רק מתכונים אלא תמונות של כל מתכון ושל דרך ההכנה. לפיכך בוודאי שמדובר במתכונים בדוקים (שאחרת למה לי לפרסם סתם??)

  4. ורדה איל
    1 בינואר 2016

    שלום,
    כייף להכנס לאתר שלך !!!!!
    יש בעיה – אי אפשר להדפיס את המתכונים.(הדפים נשארים לבנים).
    האם זה רק אצלי או בכללי.
    אשמח לתשובתך !!!!

    • שמח במטבח
      1 בינואר 2016

      הי ורדה
      לא נתקלתי בבעיה בהדפסה. ניתן לנסות לפתור הבעיה על ידי סימון המתכון ובחירה באפשרות של "בחירה" כששולחים להדפסה (בחלק של אזור ההדפסה).
      אפשרות אחרת שאני נוהגת לאמץ בבלוגים אחרים היא העתקת הטקסט לקובץ וורד, מחיקת התמונות והדפסה

  5. רחלי ברש
    6 ביוני 2016

    הי רות,
    רציתי בבקשה לשאול לגבי הצ'יז פופס המהממים 🙂
    האם צריך לאחסן אותם במקרר או בפריזר?
    תודה!

  6. דבורי
    7 ביוני 2016

    שלום,
    אני חדשה כאן באתר, נקווה שנמצא כאן דברים טובים…

  7. נתן
    6 באוגוסט 2016

    הודע לי על פוסטים חדשים באמצעות המייל

    • שמח במטבח
      8 באוגוסט 2016

      הוספתי אותך לרשימת התפוצה. אנא בדוק בתיבת הדואר הנכנס שלך או בדואר אחר שהגיעה אליך הודעת אימות

  8. מישהי נחמדה
    13 באוגוסט 2016

    שאלה מענינת,
    מה הסיפור של ה"אני לא רובוט"?
    חשבת שאני כן?
    ואם כן, מה אכפת לך?
    לא בקטע המתגרה, סתם שאלה.

  9. קארינה גוטהרץ
    6 בספטמבר 2016

    היי רות,
    קראתי היום פוסט שלך על לאגו גרדה, ואין לי מילים… פשוט מקסים. אני מתכננת גם נסיעה לליסבון ורציתי לשאול אותך האם יש לך משהו דומה באזור הזה?
    המון תודה

    • שמח במטבח
      7 בספטמבר 2016

      תודה רבה 🙂 שמחה שאהבת
      לגבי ליסבון – לצערי עדיין לא הייתי שם כך שאין לי המלצות
      אבל.. אם תסעי לפריז את מוזמנת לפוסט שכתבתי על הביקורים שלי שם – הוא מתמקד בקונדיטוריות אבל יש גם טיפים כלליים בסוף

  10. טבשי מרסל
    17 באוקטובר 2016

    לגבי העברת מתכונים, אני מעלה תמונה שלי, נותנת לך קרדיט כמובן, האם זה בסדר שאתן את המתכון במילים שלי ולא כהעתקה כמובן

    • שמח במטבח
      18 באוקטובר 2016

      צר לי טבשי, כפי שקראת בפוסט שיתוף המתכון כטקסט ברשת יפגע בזכויות היוצרים שלי בו ולכן לא אוכל להסכים לכך.
      כפי שבטח ראית בכל מתכון הושקעו שעות רבות של עבודה והם מרוכזים כאן בבלוג, שפתוח לכולם. אין בעיה לשתף קישור למתכון ומי שמעוניין יקרא אותו כאן עם כל התמונות וההסברים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *