שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

אצבעות שוקולד

קיץ, וחם, ואין כוח להדליק תנור, או אפילו לחמם משהו על סיר. זה בדיוק הזמן לקינוח קרררר טעים מפנק ואפילו קצת יותר בריא – אצבעות שוקולד, טבעוניות, עם רכיבים קצת יותר בריאים (עד כמה שאפשר בקינוח שיהיה טעים ומרשים).

chocolate bar

הן מורכבות מתחתית קראנצ'ית שאני מכינה עם ברנפלקס (אמרתי בריאות, נכון?) [ולגירסה ללא גלוטן אפשר להכין עם פצפוצי אורז] ומעשירה אותה עם קצת שוקולד, שמן קוקוס ו.. ממרח לוטוס שגם מחבר הכל יחד וגם נותן טעם קרמלי נפלא.
החלק השני הוא פשוט גנאש שוקולדי שמורכב משוקולד מריר, קרם קוקוס, וקצת חמאת קוקוס (או שמן קוקוס). חשוב פה להשתמש בשוקולד איכותי, כיוון שאין הרבה רכיבים בקינוח הזה ואיכות השוקולד תורגש בכל ביס.

אציין, שאלה שאינם טבעונים, או פחות מקפידים על הבריאות בקינוח, יכולים להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס, בשמנת מתוקה במקום קרם הקוקוס (למרות שהוא ממש טעים פה) ולהמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב.
בכל גירסה שלא תכינו, התוצאה פשוט ממכרת (ויעידו על כך בעלי וילדי שלא מפסיקים "לגנוב" אצבעות מהמקפיא וכמעט שחיסלו לי את המלאי לפני שצילמתי אותו עבורכם.

אצבעות שוקולד

החומרים (לתבנית ריבועית בגודל 25X25 ס"מ):
לבסיס:
3 כוסות (175 גר') ברנפלקס*
30 גר' שמן קוקוס
70 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו ומעלה)
חצי צנצנת (200 גר') ממרח לוטוס (או כל ממרח אחר שאוהבים)

**לגירסה ללא גלוטן מחליפים את הברנפלקס בפצפוצי אורז

לשכבת השוקולד:
300 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו ומעלה)
50 גר' חמאת קוקוס או שמן קוקוס
200 מ"ל (חצי פחית) קרם קוקוס.

לקישוט: פולי קקאו גרוסים

*לגירסה חלבית ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס וחמאת קוקוס ובשמנת מתוקה במקום קרם הקוקוס – באותו משקל/נפח.

ההכנה:

מרסקים את הברנפלקס לפירורים (גם גסים וגם דקים שיהיה קראנצ')- אפשר לעשות זאת במעבד מזון או בשקית אטומה עם מערוך או פטיש, שעליה מוציאים את כל האגרסיות.

DSC_0578

בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד יחד עם חמאת הקוקוס (הכי נוח זה במיקרו, בפולסים של חצי דקה עם ערבוב בין כל חימום) עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים לתערובת השוקולד את ממרח הלוטוס ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

DSC_0581

מוסיפים את הברנפלקס הטחון ומערבבים.

DSC_0582

מרפדים את התבנית בנייר אפיה – הכי נוח לעשות זאת על ידי חיתוך חריצים של נייר אפיה בקוי התבנית וקיפול הנייר כך שישב ישר בתוך התבנית. וכדי שהניירות לא יברחו אני נעזרת בתופסנים שבד"כ משמשים לסגירת שקיות מזון (אחסוך מכם את השאלות בתגובות – יש כאלה ברשת סוהו 🙂 ).

DSC_0584

יוצקים את תערובת הבסיס לתבנית ומשטחים אותה כך שתצפה את התבנית כולה.

DSC_0588

מעבירים את התבנית למקפיא (לשים לב שהיא תמוקם על משטח ישר, אחרת הבסיס יהיה עקום) ובינתים עוברים להכנת שכבת השוקולד:

ממיסים בקערה את השוקולד, קרם הקוקוס וחמאת הקוקוס.
כמה מילים על מוצרי הקוקוס שבמתכון: קרם קוקוס מגיע אף הוא בפחית ונראה כמו חלב קוקוס, אלא שההבדל הוא שהוא מכיל יותר אחוזי שומן מאשר חלב הקוקוס (מעל 20% – תבדקו בפחית לפני שאתם קונים) ולכן יהיה סמיך ועשיר יותר ויוכל פה לשמש ליצירת גנאש ללא שמנת מתוקה.
חמאת הקוקוס היא מוצר שלא מזמן נתקלתי בו והתאהבתי. מדובר במוצר שהוא יותר סמיך ועשיר משמן קוקוס, ולכן בחרתי להשתמש בו. אם אתם לא מוצאים את חמאת הקוקוס, אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס – גם הוא מתקשה בקירור.
ולא, אני לא ממליצה להשתמש כאן במרגרינה בגלל טעם הלוואי שלה, ואי אפשר להשתמש פה בשמן.

DSC_0589

כשכל התערובת נמסה מערבבים אותה עד שמתקבלת תערובת חלקה, ללא גושים ורצוי גם ללא בועות אויר.

DSC_0592

בשלב הבא יוצקים את תערובת השוקולד מעל הבסיס, שבינתים הספיק להתקרר ולהתמצק במקפיא.

DSC_0596

בעזרת מרית, פלטה מדורגת או פשוט כף מטבח, מיישרים את תערובת השוקולד מעל הבסיס כך שתכסה אותו באופן אחיד. במקרה שיש בועות אויר פשוט "דופקים" את התבנית מעט על השיש כדי להוציא את הבועות.

מפזרים מעל את פולי הקקאו הגרוסים, ומנסים לדאוג לפיזור שלהם על כל התבנית, שבכל "אצבע" יהיה ייצוג יפה של הפולים הקראנצ'ים הללו.

DSC_0599

ואת כל הדבר המתוק והטעים הזה מחזירים למקפיא לפחות ל 4 שעות כדי שיקפא כמו שצריך ויהיה אפשר לחתוך אותו לאצבעות יפות שלא ימסו לנו בידיים. אני אישית מעדיפה להכין לילה קודם.

DSC_0603

לאחר שכל התערובת קפאה היטב, מחלצים אותה, יחד עם נייר האפיה מהתבנית, מסדרים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מאוד (רצוי סכין שף ארוכה) חותכים רצועות ומהן חותכים מלבנים קטנים (ובקיצור – אצבעות). מסדרים יפה על צלחת הגשה ומגישים מייד. אם לא מגישים – מחזירים למקפיא.

DSC_0671

עצה שלי – אם אתם רוצים להספיק לטעום את אצבעות השוקולד הללו, תכסו אותן היטב ותחביאו טוב במקפיא, כי הבעל שלי והגוזלים כמעט חיסלו לי את האצבעות לפני שהספקתי לצלם אותן.
והכי משעשע, גוזלי כינה אותן "עוגיית לגו" והגוזל הגדול – סרבן אוכל ומתוקים מושבע – לא הפסיק לבקש עוד ועוד.

DSC_0612

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

DSC_0602

 

59 תגובות על “אצבעות שוקולד

  1. נטלי
    19 במאי 2016

    נראה ממש טעים!

  2. מירב
    19 במאי 2016

    האם יש מתכון מקביל שאינו טבעוני לחטיף קראנצ'י כזה?
    (לאנשים שלא אוהבים קוקוס)

    • שמח במטבח
      19 במאי 2016

      כפי שכתוב במתכון (בכמה מקומות) ניתן להכין את המתכון גם ללא קוקוס ומוצריו.

  3. אי שם מרחוק
    19 במאי 2016

    נראה מצוין ! התחלתי להכין ואין לי שמנת או קרם קוקוס. האם אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום הקרם קוקוס?

  4. ענת
    20 במאי 2016

    החטיף נראה מצויין. יש כמות גדולה של שוקולד במתכון. האם ניתן/מומלץ להפחית מכמות השוקולד לדעתך? תודה!

  5. אסתי
    21 במאי 2016

    תודה עבור מתכון נפלא בטעמו ומופלא בכך שאין צורך בתנור!
    הכנתי על בסיס חלבי (חמאה ושמנת מתוקה)
    התחתית היתה אטרקציה ואוווווו לכל הגילאים. הצעירים בחבורה,
    ילדים וצעירים בדיאטה , העדיפו פחות שוקולד מריר.
    ובשמי ש א פ ו !!!!!

    • שמח במטבח
      21 במאי 2016

      תודה רבה אסתי. כיף לשמוע שאהבתם 🙂 גם אצלנו בבית האצבעות זכו לפופולאריות יוצאת דופן 🙂

      • שלומית
        9 באפריל 2017

        היי
        מה מחליפים לגרסה של החלבי?
        והאם הטעם שונה כי קרם קוקוס נראה לי כרן ה"שוס"
        🙂

        • שמח במטבח
          9 באפריל 2017

          הי שלומית
          לגירסה חלבית מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה ואת קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. שתי הגירסאות יוצאות נהדר, כך שזה לגמרי עניין של העדפה.

  6. גילי
    22 במאי 2016

    הי האם אפשר להחליף את הברנפלקס בפיצפוצי אןרז?

  7. מיכל
    24 במאי 2016

    טעים!
    ילך טוב עם חמאת בוטנים במקום ממרח לוטוס או שומני מדי?

  8. חדוה
    26 במאי 2016

    שלום,

    האם ריבת חלב תתאים במקרה זה?

    • שמח במטבח
      26 במאי 2016

      לא ניסיתי אבל נראה לי שתתאים בהחלט, כי המרקם שלה דומה לזה של ממרח הלוטוס. אפשר גם להשתמש בנוטלה או כל ממרח שוקולד שאוהבים.

  9. לאל
    26 במאי 2016

    וואווו מותק! אלופה!
    נראה ונשמע מעולה!
    מכיוון שיש לנו רק קורנפלקס תלמה (הרגיל) או אורז תפוח מלא, מה נראה לך עדיף? חוששת שהתלמה מתוק מידי, אז אולי פחות לוטוס או שוקולד 70%?
    נשיקות

    • שמח במטבח
      26 במאי 2016

      תודה יקירה
      אין בעיה להכין גם עם קורנפלקס רגיל או אורז תפוח. נראה לי שהתחתית תצא בסדר גמור לפי היחסים המקוריים. נראה לי שהפחתת השוקולד או הלוטוס יגרעו מכמות החומר שתצפה את הפירורים והתוצאה תהיה תחתית יבשה מדי.

  10. שני
    26 במאי 2016

    קראתי את המתכון ואז את התגובות. בכל מקום כתוב "טעים" אמרתי לעצמי..כמה כבר זה יכול להיות מעדן..בסה"כ חומרים די פשוטים.
    ואז הכנתי. וואו המתכון הזה ט ע י ם שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול!
    לא מבינים עד שלא טועמים (:

    תודה!

    • שמח במטבח
      28 במאי 2016

      תודה רבה על התגובה ועל המשוב. ממש שמחה לשמוע שאהבת 🙂

  11. נטלי
    29 במאי 2016

    הי האם אפשר להחליף לתבנית אינגליש קייק?

    • שמח במטבח
      29 במאי 2016

      אפשרי להכין בשתי תבניות אינגליש, ואז להסיר את התבניות ולחתוך לאצבעות

  12. אנה
    6 ביוני 2016

    נראה מדהים!
    אני לא צורכת קורנפלקס משום סוג שהוא

    מה יכוללהחליף את הברנפלקס?

    • שמח במטבח
      6 ביוני 2016

      אפשר להשתמש בפצפוצי אורז או בכל דבר קריספי אחר (בייגלה גם ילך מעולה)

  13. דליה ארוסי
    14 ביוני 2016

    וואי, וואי, וואי…. יצא מעולה!
    חיכיתי להזדמנות והיא הגיע.
    קינוח פרווה בשבועות לרגישים לחלב.
    כעצתך, שמרתי כמה למקרה חירום…
    ליקלקו את האצבעות!
    לא מצאתי פולי קקאו -החלפתי בשברי קוקוס טבעי.
    לא מכינה בקרוב כי אוכל הכל לבד…

    • שמח במטבח
      14 ביוני 2016

      תודה רבה דליה 🙂
      והשילוב עם שברי קוקוס נשמע לי ממש, אבל ממש, טעים!
      ומבינה לגמרי את הכוונה שלא להכין כדי לא לאכול, נראה כמה זמן זה יחזיק 🙂 אצלי הגוזלים דורשים שאכין שוב 🙂 🙂

  14. מורן
    29 ביולי 2016

    היי
    לא מוצאת מה לפזר מעל…יש רעיונות של דברים פשוטים שנמצאים בכל בית?

    • שמח במטבח
      29 ביולי 2016

      הכי קל – תמיסי שוקולד לבן ותעשי זילופים דקים (אפילו עם שקית ניילון) מעל האצבעות.
      אפשרות נוספת – גרדי שוקולד עם פומפיה מעל.
      מעט פצפוצי קורנפלקס
      עדשים או עוגיות טחונות
      או פשוט להגיש כמו שזה. זה הרי טעים בכל מקרה

  15. ליטל
    15 באוגוסט 2016

    נראה מעולה! האם ניתן להקפיא כמה ימים לפני ההגשה?

    • שמח במטבח
      15 באוגוסט 2016

      אין בעיה. אני תמיד מכינה ומקפיאה

      • ליטל
        17 באוגוסט 2016

        מעולה, כך חשבתי. תודה!

  16. נעה
    15 בספטמבר 2016

    היי! מכינה הערב. נראה מדהים 🙂
    חושבת להכין כמות כפולה – כמה זמן להערכתך ניתן להקפיא?
    (לשמור לאירוח הבא)

    • שמח במטבח
      15 בספטמבר 2016

      אין בעיה להכין כמות כפולה. זה נשמר במקפיא לפחות חודש חודשיים (אם תצליחו להחזיק מעמד ולא לחסל הכל)

      • נעה
        16 בספטמבר 2016

        וואו!
        רק מעדכנת שהכנתי ויצא מושלם!
        במקום ברנפלקס השתמשתי באורז תפוח מלא.
        תודה רבה על פינוק ליומולדת 🙂

  17. מעריצה שלך!!!!
    28 בספטמבר 2016

    את יודעת מה אני הכי אוהבת בך?
    איך שאת מפרטת כל שלב איך לעשות אותו, עם כל התמונות.
    אפילו אני שאני רק בת 16 (אני טוענת שזה לא רקקק אבל לכי תתוכחי עם ההורים שלי……..) יכולה להכין פה הכל כי זה כ"כ ברור איך עושים את זה!!!!
    תמשיכי כך!!!

    • שמח במטבח
      29 בספטמבר 2016

      שמחה לשמוע שאת נהנית מהבלוג
      וברור שגם בגיל 16 אפשר להכין יופי של דברים. זה ממש לא רק בכל הנוגע לאפיה 🙂
      שנה טובה לך

  18. עלמה כהנא
    23 באוקטובר 2016

    אני הכנתי עם סבתי (אני בת 10) ויצא ממש טעים…

    • שמח במטבח
      24 באוקטובר 2016

      יפה מאוד עלמה 🙂 כל הכבוד על היוזמה להכין עם סבתא.

  19. עלמה כהנא
    25 באוקטובר 2016

    תודה רבה.
    רות, רציתי לשאול אותך, מתי יש עוד הגרלה?

    • שמח במטבח
      25 באוקטובר 2016

      לא יודעת
      וזו לא הגרלה, זו פעילות עם בונוס לקוראים שלי

  20. כרמלה
    25 בנובמבר 2016

    מתכון מעולה. הכנתי לארוחת חג, והטבעונית שלנו לא הפסיקה להתפעל, כמו כל השאר.

    יש לי שאלה. זו פעם ראשונה בשבילי שהשתמשתי בחמאה קוקוס. אחרי שלקחתי חצי קופסה, גיליתי שמתחת לחלק העליון המוצק, יש נוזלים. מה עושים עם זה? הייתי צריכה לערבב הכל ביחד?

    • שמח במטבח
      25 בנובמבר 2016

      קטע מוזר עם החמאה. אצלי הכל היה אחיד. נראה לי שרק הרווחת כשהשתמשת בחלק העליון.
      ושמחה שאהבתם ??

  21. גלי
    28 בדצמבר 2016

    מה עם לפזר מעל בוטנים?

  22. רות
    29 בדצמבר 2016

    הייי חנוכה שמח!!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את החמאה בשמן קנולה?
    תודה

    • שמח במטבח
      29 בדצמבר 2016

      הי רות
      לא ניתן להחליף את החמאה בשמן, רק בשמן קוקוס או במרגרינה. שמן צמחי הוא במרקם שונה מהם והאצבעות לא יתייצבו באפיה

      • סיגל
        7 באפריל 2017

        בלבלת אותי….
        הרי אין אפייה
        הכוונה בהקפאה או שפספסתי משהו?

        • שמח במטבח
          7 באפריל 2017

          צר לי אבל בחיי שאין לי מושג למה את מתכוונת? אנא פרטי יותר את השאלה שלך

  23. אפרת לביא
    9 באפריל 2017

    היי רות
    אני מאוהבת במתכונים שלך את נהדרת!!
    אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר לערב החג, אני מכינה גם קינוחים אישיים של קרם קוקוס ושוקולד ששם אני משתמשת רק בחלק השומני של קרם הקוקוס (לקצפת ).. השאלה שלי האם אוכל להשתמש בנוזלים שיישארו לי מקרם הקוקוס במתכון השני לשלב השני במתכון זה ? (כשמוסיפים את קרם הקוקוס.. ) מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך
    תודה על מתכונים נפלאים וחג שמח!!!

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי אפרת והמון תודה על המחמאה
      גם אני תהיתי לגבי השימוש ביתרת נוזל הקוקוס ולדעתי לא הייתי משתמשת בו לשלב השני של המתכון כי הוא דליל וגם דל בטעמים. מה שאני עושה זה שאני משתמשת בקרם קוקוס עם 21 אחוזי שומן, משתמשת בחצי העליון של הפחית לקצפת קוקוס וכו' ואת החצי התחתון -שכולל גם שמנת קוקוס שצפה למעלה וגם נוזל קוקוס מנצלת כמו חלב קוקוס רגיל. ובקיצור – רק מים לא יתאימו.

  24. גיא
    10 באפריל 2017

    שמתי ביגלה כשלפ בתחתית… יצא מעולהה

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2017

      איזה שילוב מדהים!!
      לא ידעתי שיש ביגלה כשר לפסח. ביג לייק
      וחג שמח

  25. אורית
    14 באפריל 2017

    היי רות

    את חושבת שזה יכול לעבוד עם שקדיה במקום לוטוס?

    • שמח במטבח
      15 באפריל 2017

      נראה לי שיעבוד, אבל תוסיפי קצת סוכר או ממתיק אחר לתערובת כי השקדיה לא ממש מתוקה.

  26. טלי
    12 במאי 2017

    היי.. אין לי ממרח לוטוס ועדיין רוצה שזה יהיה פרווה.
    חמאת בוטנים תעבוד? טחינה? קרם קוקוס? רעיון אחר?

    • שמח במטבח
      13 במאי 2017

      הי טלי
      אפשר להשתמש בחמאת בוטנים. טחינה וקרם קוקוס לא יתאימו כאן כי המרקם שלהן שונה.

      • טלי
        13 במאי 2017

        ומבחינת טעם? הבוטנים עם גנש הקוקוס?

        • שמח במטבח
          13 במאי 2017

          אם את אוהבת חמאת בוטנים אין סיבה שלא תאהבי את השילוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 19 במאי 2016 על ידי ותויגה , , .