שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

אזני המן קלאסיות

חג פורים הגיע ואיתו כל השמחה וההילולה הנלווית לו. חיפוש אינטנסיבי של תחפושות לילדים, ניסוי מתכונים ורעיונות למשלוחי המנות (את צנצנת ההפתעה כבר ראיתם?) וכמובן איך אפשר בלי מתכון טוב לאזני המן.

לאחר שניסיתי מספר לא מבוטל של מתכונים. גם לבצק וגם למלית אני מביאה בפניכם את המתכון המנצח שלי לבצק פריך לאזני המן, ובכלל לעוגיות חמאה, ואיתו גם שני מתכונים שאני אוהבת במיוחד למלית שוקולד אחת מהן קלה במיוחד ואין אחד שטועם ממנה שלא מתלהב.

המלית הראשונה- המועדפת עלי בשנים האחרונות – ממש קלה להכנה וכוללת 2 רכיבים בלבד: ממרח שוקולד ואגוזים שאני מאוד אוהבת לשלב במאפים שלי, ועוגיות סנדוויץ ממולאות בקרם לבן שטחנתי.
מעבר לטעם הנפלא שהעוגיות נותנות למלית, תפקידן הוא לדאוג שהמלית תישאר בתוך אזני ההמן ולא תחליט פתאום לגלוש החוצה מתוך האזניים –  וזה הטריק שלי לשילוב הממרח במאפים ובעוגיות.

המלית השניה שאני מביאה בפניכם היא מלית שוקולד עשירה יותר, שבמקור משמשת אותי להכנת עוגיות (מי אמר תחפושת?). גיליתי שהיא משתדכת נפלא לבצק הפריך ועומדת יפה באפיה כמלית.

בשני המקרים הטעם נפלא ולא מתוק מדי.

אז קבלו את אזני ההמן שימתיקו לכם את החג.

הכמות מספיקה לכ- 25 אזני המן

לבצק

200 גרם חמאה רכה
75 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
שקית אבקת אפיה

למלית שוקולד קלה

4 עוגיות ממולאות בקרם (אוראו ודומיו)
4 כפות ממרח שוקולד ואגוזים (נוטלה ודומיו)

– או –

למלית שוקולד עשירה

100 גר' שוקולד מריר
30 גר' חמאה
1 ביצה
כפית תמצית וניל
70 גר' (2/3 כוס) סוכר
50 גר' (חצי שקית) שקדים טחונים
45 גר' (1/3 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
כף אבקת קקאו

לפניההכנה:

הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד שהתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מלית שוקולד קלה

מערבבים את העוגיות הטחונות עם ממרח השוקולד והאגוזים. הכי פשוט והכי קל.

** ולחלופין:

מלית שוקולד עשירה

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו, מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים.מוסיפים את החומרים היבשים (שקדים ,אבקת קקאו, קמח ואבקת אפיה) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

עיצוב אזני ההמן

מרדדים את הבצק על משטח מקומח. קורצים עיגוליםבעזרת כוס או חותכן עגול. ממלאים כל עיגול בכחצי כפית של מלית ומקפלים לשלוש לצורת אזני המן.

אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות עד שאזני ההמן משחימות מעט בשוליים.

חג פורים שמח!

אזני-המן

 

ואם חשקה נפשכם במליות אחרות הנה עוד 2 מליות שילכו טוב עם אזני ההמן

מלית אגוזים/שקדים: מערבבים 200 גר' חמאה רכה מאוד, 100 גר' סוכר ו- 200 גר' שקדים או אגוזים טחונים מוסיפים שתי ביצים ושתי כפות של קורנפלור ומערבבים עד לתערובת אחידה. מומלץ להוסיף גם כמה טיפות של תמצית שקדים, למי שיש, זה נותן טעם מרציפני מדהים למלית. מומלץ להכין את המלית מראש ולתת לה קצת לנוח במקרר לפני שמשתמשים.

מלית פרג: מערבבים בסיר 1.5 כוסות חלב, 80 גר' חמאה, 2 כפיות תמצית וניל, 3/4 כוס סוכר ו-1/2 כוס דבש, ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה 400 גר' פרג טחון טרי ו- 3'4 כוס שקדים או אגוזים טחונים, ומבשלים למשחה שחורה כ-2 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה, בהדרגה, אחת אחת, 2 ביצים. עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים. מקרים היטב

20 תגובות על “אזני המן קלאסיות

  1. livelach
    27 בפברואר 2015

    חייבת לנסות את המלית הפשוטה! נראית מדליקה!

    • hahppykitchen1
      27 בפברואר 2015

      תודה רבה 🙂

    • hahppykitchen1
      28 בפברואר 2015

      תודה לילך
      המלית פשוטה להכנה, אבל הטעם שלה מיליון דולר 🙂

  2. Zehavit Shaked
    27 בפברואר 2015

    מעולה!
    תודה על המתכון

  3. אורטל
    2 במרץ 2015

    היי,
    האם אפשר להמיר חמאה במרגרינה לעוגיות פרווה, או שהמרקם ישתנה?

    • hahppykitchen1
      2 במרץ 2015

      אפשר. זה רק קצת פוגם בטעם. אם יש אפשרות להשתמש בשמן קוקוס אני ממליצה בחום.

  4. אורטל
    3 במרץ 2015

    תודה רבה!!!
    הכנתי, יצא מעולה. בצק נוח מאוד לעבודה.
    הכנתי כמה מליות, דווקא המלית הקלה גנבה את ההצגה 🙂
    תודה!

    • hahppykitchen1
      4 במרץ 2015

      תודה רבה אורטל
      גם אצלי המלית הקלה היא הכי פופולרית.
      חג פורים שמח 🙂

  5. פינגבאק: ריבועי שוקולד ומרנג – שמחה כפולה ואזני המן בתחפושת חגיגית | שמח במטבח

  6. רונה
    9 במרץ 2015

    האם שקדים טחונים זה למעשה קמח שקדים?

    • hahppykitchen1
      9 במרץ 2015

      הי רונה, הכוונה היא לשקדים שנטחנו דק. לא תמיד מדובר בהיינו הך (שקדים טחונים וקמח שקדים) אבל לצורך המתכון שניהם יתאימו. קמח השקדים פשוט טחון טיפה יותר דק.

  7. רעות
    10 במרץ 2016

    שלום ,
    1. האם ניתן להכין את מלית הפרג ולשמור במקרר? אם כן כמה זמן ניתן לשמור?
    2. האם ניתן לוותר על האגוזים או בשקדים הטחונים במלית?

    • שמח במטבח
      10 במרץ 2016

      הי רעות
      ניתן לשמור את מלית הפרג במקרר. אני מניחה שהיא תחזיק מעמד יפה במשך 3-4 ימים.
      לגבי המלית – חייבים את האגוזים או השקדים לצורך המרקם ועל מנת שהמלית לא תפרוץ מאוזן ההמן. אם את לא אוהבת נסי להכין עם מלית אחרת – לדוגמה המלית השניה שמוצעת בפוסט.

  8. רונית
    17 במרץ 2016

    הי ,
    במידה ואין לי מיקסר אלא רק מיקסר ידני כזה להקצפה
    איך ניתן להכין בצק בדרך הקלה ביותר ?

    • שמח במטבח
      20 במרץ 2016

      אין בעיה להכין גם ידנית – מערבבים בקערה את כל החומרים חוץ מהביצה, ולקראת סוף הערבוב מוסיפים את הביצג. לשים לב לא ללוש יותר מדי ורצוי לקרר לאחר מכן, שהבצק יתייצב והחמאה תתקרר קצת

  9. רותם
    22 במרץ 2016

    האם ניתן להוסיף עוגיות מרוסקות למלית השוקולד העשירה? או שזה ייצא יבש מידי?

    • שמח במטבח
      26 במרץ 2016

      אין צורך – מלית השוקולד העשירה כבר כוללת רכיבים שישמרו על הסמיכות שלה ותוספת עוגיות תהפוך את המלית ליבשה

  10. ענת
    22 במרץ 2016

    היי
    מתכננת להכין מחר עם מלית פרג.
    האם הביצים הכרחיות במלית פרג או אפשר גם בלי?
    בעצם מערבבים עם ביצים חיות ורק באפיה הן מתבשלות?
    תודה רבה

    • שמח במטבח
      23 במרץ 2016

      הביצים הכרחיות למרקם. הן לא יהיו חיות לאחר האפיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 27 בפברואר 2015 על ידי ותויגה , , , .