שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

אזני המן שמחות במיוחד

חג פורים בפתח וכמה כיף להתכונן לקרנבל של אפיה לכבוד משלוחי המנות. פורים הוא בעצם הזדמנות נפלאה לנסות שלל מתכונים חדשים של עוגיות ומאפים ואפילו לא צריך לדאוג מי יאכל את הכל – כיוון שאפשר לחלק את העוגיות במשלוחי המנות.
אז בנוסף לשלל העוגיות שיש לי להציע לכם למשלוח המנות (ראו תמונות וקישורים בסוף הפוסט) החלטתי השנה להשתגע עם אזני ההמן ולהכין גירסה סופר שמחה וצבעונית שאין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפניה – עם מלית שוקולד בפנים, מחוזקת בעדשי שוקולד ועם המון המון סוכריות צבעוניות קטנטנות שמקשטות אותן מבחוץ – חגיגה או לא חגיגה??

DSC_0153

ההכנה עצמה פשוטה יחסית וגם הקישוט עצמו לא מצריך מאמצים מיוחדים – נקרא לזה שעת יצירה לייט. זו יכולה להיות פעילות נהדרת עם הילדים – שישמחו עד השמיים לפזר סוכריות צבעוניות על אזני ההמן (וכמובן לזנב מהן כמה שרק אפשר, כי ילדים משתגעים אחר המזרה הצבעוני הזה).
אז נא לא להתעצל וללכת לקנות אזני המן, כי עם הטריקים שאראה לכם פה יהיו לכם אזני המן טעימות ויפות בקלי קלות.
וכדי שיהיה אפילו יותר שמח הכנתי לכם הפעם סרטון קצרצר של ההכנה 🙂

שמחה לשתף אתכם בסטופ מושן הראשון שלי – של אזני ההמן הכי שמחות שיש. המתכון המלא בבלוג: http://wp.me/p6jnLR-MJמקווה שתהנו 🙂

Posted by שמח במטבח של רות אופק on Saturday, March 5, 2016

החומרים ל כ- 20 אזני המן:
לבצק:
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
200 גר' חמאה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
שקית אבקת אפיה (2.5 כפיות)
כפית תמצית וניל
2 חלמונים
2 כפות שמנת מתוקה (או מים או חלב)

למילוי ולקישוט:
ממרח שוקולד בטעם שאוהבים (אני השתמשתי בנוטלה)
סוכריות עדשים
2 חלבונים
מזרה סוכריות צבעוני

**מתכונים למליות נוספות יש בסוף הפוסט

ההכנה:

הכנת הבצק:
במעבד המזון מניחים את הקמח, אבקת האפיה החמאה קרה חתוכה לקוביות ואבקת הסוכר ומתחילים לעבד. כשהתערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל ומעבדים בפולסים. אם הבצק נראה יבש מוסיפים לו 2 כפות שמנת מתוקה (אפשר גם מים, השמנת נותנת מרקם עשיר יותר) וממשיכים לעבד עד שהבצק נראה כמו פירורי קוסקוס עבים.
במיקסר: משתמשים בחמאה רכה ולא בחמאה קרה. מניחים בקערת המיקסר חמאה ואבקת סוכר ומתחילים לעבד עם וו גיטרה. כשהתערובת קרמית ובהירה מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל וממשיכים לעבד עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומעבדים לאט עד שהקמח נטמע בתערובת. אם התערובת נראית יבשה מוסיפים את השמנת המתוקה.
מעבירים למשטח מרופד בנייר אפיה. מאחדים את הבצק בידיים. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות על מנת לאפשר לחמאה שבבצק להתמצק מחדש (אחרת הבצק נהיה דביק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי סנטימטר

DSC_0006

בעזרת כוס קורצים עיגולים בבצק

DSC_0014

מורידים בעדינות את עודפי הבצק, מאחדים אותם לדיסקית בצק, עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר. נכין מהם אזני המן נוספות בהמשך ובינתים ניתן לבצק להתמצק שיהיה נוח לעבודה.

DSC_0023

בעזרת כפית מניחים מעל כל עיגול חצי כפית מהמלית.
כאמור, אני השתמשתי פה בקיצור דרך והשתמשתי בממרח שוקולד קנוי (הפעם בנוטלה אבל אפשר כל ממרח שאוהבים) אם חשקה נפשכם במלית יותר מושקעת תוכלו למצוא מתכונים למליות בפוסט אזני ההמן הקלאסיות שלי.

DSC_0034

לתוספת פינוק מפזרים מעל כל עיגול כמה עדשי שוקולד. תשתדלו שהעדשים יהיו על החלק העליון של המלית.
ועכשיו כל שנותר זה לקפל כל עיגול לאוזן המן – פשוט מקפלים אותו לצורת משולש 🙂
אם לאחר הקיפול אתם רואים שהסוכריות לא מבצבצות מהפתח של אזני ההמן אפשר להוסיף עוד כמה סוכריות.

DSC_0058

מעבירים את אזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים אותן למקפיא או למקרר לחצי שעה.
לקרור הזה יש 2 תפקידים – האחד: למנוע מהמלית לפרוץ מהבצק כמו לבה בזמן האפיה, והשני: למנוע מאזני ההמן להפתח באפיה. הבצק שלנו הוא בצק עשיר בחמאה וכידוע, חמאה נמסה כשהיא מתחממת וגורמת לבצק כולו להתרכך. קרור של הבצק גורם לחמאה להתקשות ומאחר וזמן האפיה שלנו קצר היא אמנם תתמוסס באפיה אבל לא לרמה כזו שאזני ההמן ייפתחו או ישטתחו מדי.

DSC_0080

לאחר שהאזנים התמצקו, מגיע השלב המגניב והמהנה של הציפוי – ילדים בטוח יעופו על זה (זו גם אחלה פעילות ליום הורים בגן 🙂 )

לפני הכל מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו
בשלב הראשון מברישים על כל אוזן המן את החלבון שנשאר לנו (זוכרים ששמנו 2 חלמונים בבצק?) – חשוב להבריש שכבה דקה מכל הצדדים – החלבון הוא בעצם הדבק שמדביק את הסוכריות לבצק בזמן האפיה.

DSC_0083

וכשכל אזני ההמן משוחות בחלבון מפזרים עליהן בזהירות ממזרה הסוכריות. אם משתמשים באלה מהסופר הן מגיעות מראש במתקן עם חורים כך שאפשר לנער אותו מעל כל פינה. אני בחרתי במזרה סוכריות קצת יותר צבעוני שמגיע בקופסה "רגילה" (קונים כאלה בחנויות המוכרות ציוד לאפיה) ולכן פיזרתי אותו ידנית.
איך שלא תפזרו – עדיף לעשות זאת מעל התבנית או מעל קערה כי יהיו הרבה סוכריות קטנות שיעופו לכל עבר ותאמינו לי שאתם לא רוצים לדרוך עליהם בכל הבית  😆
DSC_0087

ועכשיו – כל אזני ההמן מצופות ונראות כל כך חגיגיות, וכל שנותר זה לאפות אותן. האפיה היא קצרה יחסית ואורכת בין 10-12 דקות. אזני ההמן מוכנות כשהן מתחילות להשחים אבל רק מתחילות. אם תשאירו אותן יותר מדי זמן בתנור הן יקבלו מרקם קשה.
אם בא לכם להשקיע אפשר להעביר אותן לצינון על רשת (זה לא שלב חובה).

DSC_0134

ועכשיו המלאכה הכי קשה שלכם תהיה לנסות לעצור ידיים תועות של בני הבית שירצו לחסל לכם את אזני ההמן לפני שיגיעו למשלוחי המנות שלכם  🙄  😀

DSC_0176

ואם תרצו מליות נוספות הנה עוד כמה רעיונות:

מלית תמרים: מערבבים ממרח תמרים עם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים) וקינמון.

מלית פרג: מערבבים בסיר 1.5 כוסות חלב, 80 גר' חמאה, 2 כפיות תמצית וניל, 3/4 כוס סוכר ו-1/2 כוס דבש, ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה 400 גר' פרג טחון טרי ו- 3'4 כוס שקדים או אגוזים טחונים, ומבשלים למשחה שחורה כ-2 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה, בהדרגה, אחת אחת, 2 ביצים. עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים. מקרים היטב.

מלית אגוזים/שקדים: מערבבים 200 גר' חמאה רכה מאוד, 100 גר' סוכר ו- 200 גר' שקדים או אגוזים טחונים מוסיפים שתי ביצים ושתי כפות של קורנפלור ומערבבים עד לתערובת אחידה. מומלץ להוסיף גם כמה טיפות של תמצית שקדים, למי שיש, זה נותן טעם מרציפני מדהים למלית. מומלץ להכין את המלית מראש ולתת לה קצת לנוח במקרר לפני שמשתמשים.

 


פורים שמח לכולכם 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעםשמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

רוצים עוד רעיונות למשלוח המנות? אין בעיה הנה כמה מהאפשרויות החביבות עלי:

צנצנת הפתעות עם חומרים להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות בקלי קלות

צנצנת-תמונת-נושא

עוגיות שושנים

עוגיות שושנים בצנצנת

עוגיות מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות קוקוס וחמאה חומה

DSC_0873

חיתוכיות שוקולד ומרנג 

חיתוכיות סופי

49 תגובות על “אזני המן שמחות במיוחד

  1. נטלי
    3 במרץ 2016

    רעיון מדליק!

  2. פיית העוגיות
    3 במרץ 2016

    חמודותתת!
    פורים שמחחחח, מלא באוזני המן טעימות

    • שמח במטבח
      3 במרץ 2016

      תודה רבה 🙂 פורים שמח, מתוק ומנוקד גם לך 🙂

  3. תמי
    3 במרץ 2016

    רעיון מגניב! אני הולכת לעשות את זה השנה בטוח

  4. אנה
    3 במרץ 2016

    נראה מקסים! האם לדעתך אפשר להשתמש בבצק אפייה מוכן למאפים מתוקים?

    • שמח במטבח
      4 במרץ 2016

      אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן אבל אני ממש ממליצה להכין בצק לבד בבית. זה לא מסובך והרבה יותר טעים

  5. רעות
    4 במרץ 2016

    רעיון ממש מגניב!!!
    האם הבצק הוא בצק פריך?
    האם יש לך מתכון למילוי תמרים ופרג?

    • שמח במטבח
      4 במרץ 2016

      הי רעות ותודה
      הבצק הוא בצק פריך מאוד. כזה שכיף לעבוד איתו וכיף לאכול ממנו.
      יש מתכון למלית פרג בפוסט אזני ההמן (אעתיק גם לפוסט הזה). מלית תמרים היא מאוד פשוטה – ממרח תמרים וקינמון ואם את אוהבת אגוזים אפשר להוסיף לו אגוזים קצוצים

  6. שמרית
    6 במרץ 2016

    היי. כמה אזניים יוצאות מהכמות הזו? והאם ניתן להכין את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון?
    תודה

    • שמח במטבח
      6 במרץ 2016

      הי שמרית
      כתוב במתכון שיוצאות כ 20 אזני המן.
      ניתן להכין גם במיקסר – אני מייד מתקנת את הפוסט ומוסיפה הסבר לטובת כי מי שביקש

      • שמרית
        6 במרץ 2016

        תודה! רצה לנסות….

  7. ברכה
    6 במרץ 2016

    הי.
    מתכון מעלף. יש אפשרות להכין אותו פרווה? (אלרגיות לחלב…) במקום חמאה אפשר שמן? מרגרינה?
    תודה!!!

    • שמח במטבח
      6 במרץ 2016

      הי ברכה,
      אין בעיה להכין בפרווה על ידי שימוש בשמן קוקוס או במרגרינה (אני תמיד מחליפה בשמן קוקוס). ישנם גם מתכונים לבצק פריך על בסיס שמן שאפשר להשתמש בהם במקום הבצק הנוכחי.

      • ברכה
        6 במרץ 2016

        כמה שמן קוקוס?

        • שמח במטבח
          6 במרץ 2016

          באותו משקל כמו החמאה.
          אם אין לך משקל אני מציעה שתיכנסי בגוגל ללוח מידות ומשקלות ושם תבדקי מה ההמרה של משקל וכוסות של שמן קוקוס. רק תשתמשי בשמן קר ולא נוזל

  8. ישראלה
    6 במרץ 2016

    הצעה: שלום, אשמח אם תיצרי באתר אפשרות להדפסת מתכונים שאינהכוללת תמונות ותגובות.
    בברכה, ישראלה

  9. מיה
    6 במרץ 2016

    קמח רגיל או תופח?

    • שמח במטבח
      7 במרץ 2016

      המתכון כולל קמח ואבקת אפיה
      אפשר להמיר לקמח תופח

  10. מיכל
    7 במרץ 2016

    היי. רעיון מקסים 🙂
    באיזה עדשים וסוכריות צבעוניות השתמשת לצורך הכנת המתכון?

    • שמח במטבח
      7 במרץ 2016

      השתמשתי בתפזורת שקניתי בחנות ממתקים. כמובן שאפשר להשתמש בכל סוג של עדשים שתרצי (חלבי או פרווה)

  11. אתי
    8 במרץ 2016

    תודה על נדיבות הטיפים ומתכונים מעולים..
    אשמח לדעת באיזה סכין או מערבל יש להשתמש במעבד מזון להכנת הבצק הפריך.
    המון תודה 🙂

    • שמח במטבח
      8 במרץ 2016

      הי אתי ותודה על המחמאות
      במעבד מזון משתמשים בסכין ה"רגילה" של המכשיר – זו עם שני הסכינים.
      את יכולה לראות בפוסט של פאי הפקאן את כל תהליך ההכנה – זה מאוד עוזר

      • אתי
        8 במרץ 2016

        תודה..

  12. אירית
    10 במרץ 2016

    נראה מגניב! אנסה שבוע הבא
    שתי שאלות
    1.במקום קמח ואבקת אפיה אפשר פשוט 2.5 כוסות קמח תופח?
    2. אפשר להכין את הבצק, לשים במקרר ולהשתמש יום למחרת?
    תודה

    • שמח במטבח
      10 במרץ 2016

      הי אירית
      אין בעיה להשתמש בקמח תופח במקום בקמח ואבקת אפיה. ואין בעיה להכין את הבצק יום מראש. שימי לב שכשהוא יצא מהמקרר הוא יהיה קצת קשה אז תני לו כ 10 דקות להתרכך מעט כדי שתוכלי לרדד אותו

  13. אורטל
    14 במרץ 2016

    היי! נראה מעולה:) אפשר להכין את הבצק ידנית? במידה ואין מעבד מזון…

    • שמח במטבח
      14 במרץ 2016

      אין בעיה להכין ידנית ולמעשה הכנתי היום עם ילדי הגן של בני
      מניחים בקערה את כל החומרים חוץ מהביצה והשמנת המתוקה ולשים בתנועת מישוש כדי שהחמאה תיטמע בקמח, לאחר מכן מוסיפים ביצה ולשים. אם הבצק יבש מוסיפים שמנת מתוקה.

      • נעם
        18 במרץ 2016

        היי! אם מכינים ידנית- גם צריך לקרר את הבצק או שאפשר ישר לעבוד איתו?
        תודה ושבת שלום 🙂

  14. ענת
    16 במרץ 2016

    בוצע היום עם הבנות שלי (5 ו-7) ויצא מקסים וטעים!

    תודה!

  15. חמי
    21 במרץ 2016

    הבצק יצא קצת מתפורר וקשה לעבוד איתו. אולי היה צריך להוסיף יותר חלב או אולי חלבון של ביצה ?

    • שמח במטבח
      22 במרץ 2016

      כפי שכתוב במתכון, אם הבצק מרגיש יבש בשלב ההכנה מוסיפים לו מעט שמנת מתוקה (אפשר גם חלב)
      תוספת של חלבון ביצה תפגם במרקם של הבצק ופחות מומלצת

      • חמי
        25 במרץ 2016

        הוספתי עוד קצת חמאה ועוד קצת שמנת מתוקה גם הוספתי חצי כפית גרידת לימון יצא נהדר. אזני המן פריכים ואורירים. עפיתי מעל 300 והכל עף.אהבתי מאד

  16. אלינור
    21 במרץ 2016

    הכנתי את הבצק אבל ברגע שהתחלתי לקפל הוא מתפורר??? רוצה להכין מחדש אבל איפה טעיתי?

    • שמח במטבח
      22 במרץ 2016

      הבצק יבש מדי. להבא להוסיף עוד קצת שמנת מתוקה או חלב לבצק שיהיה רך אבל לא דביק

  17. תמי
    22 במרץ 2016

    יצא מעולה!
    הכנתי אתמול, הוספתי קצת יותר שמנת מתוקה ממש שהיה רשום במתכון, יצא טעים עם בצק מאוד נוח לעבודה. החלק הכי מאתגר היה להדביק את הסוכריות הקטנות מבחוץ.
    הייתי מעלה תמונה אם היה אפשר

  18. הדס
    5 במרץ 2017

    ניסיתי להכין אתמול אבל הבצק יצא מאוד יבש והתפרק..
    היום אנסה להכין אותו במיקסר- מכשיר שאני יותר אוהבת ויש לי הרגשה שהיום זה ילך!

    • שמח במטבח
      5 במרץ 2017

      הי הדס
      הבצק לא אמור להיות יבש. אם הוא מרגיש יבש בשלב ההכנה פשוט תוסיפי עוד קצת שמנת צמחית

  19. ליהיא שובל
    7 במרץ 2017

    היי, אשמח לדעת באיזה קמח מומלץ להשתמש קמח לבן רב תכליתי או עדיף קמח עוגיות? אם אני לא רוצה להדביק סוכריות, עדיין לצפות עם חלבון כדי שאוזני ההמן לא יפתחו או שאין צורך?
    תודה על שיתוף המתכון!!

    • שמח במטבח
      7 במרץ 2017

      היא ליהיא
      אפשר להשתמש בקמח לבן רב תכליתי ואפשר להשתמש בקמח עוגיות. מן הסתם קמח עוגיות הוא קמח ייעודי אבל לאור העובדה שמחירו גבוה יותר ולא תמיד הוא נמצא בבית אני אומרת שתשתמשי במה שנוח לך.
      לגבי החלבון – אין צורך למרוח בחלבון כדי שאזני ההמן לא ייפתחו. הטריק הוא לקרר את אזני ההמן לפני שהן נכנסות לתנור ואז הן לא נפתחות.

  20. ניקול טובול
    7 במרץ 2017

    יש הבדל במרקם הסופי בין מעבד מזון לבין מיקסר??
    מה מומלץ יותר?

    • שמח במטבח
      7 במרץ 2017

      שניהם נותנים תוצאה טובה. בקונדיטוריות למשל מכינים הכל במיקסרים גדולים.
      אין לי המלצה ספציפית באמת מה שנוח לך יותר. אני אישית שונאת את ההתעסקות עם שלל חלקי מעבד המזון ולכן מכינה במיקסר.

  21. ענת זהר
    8 במרץ 2017

    היי רות,
    נראה מקסים, מתכננת להכין אחהצ אוזני המן עם בני.
    רציתי לשאול, אם אני רוצה להכין אוזני המן קלאסיות ללא סוכריות מבחוץ, עדיין לפני האפייה יש להבריש את האוזניים עם חלבון?
    תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח
      8 במרץ 2017

      הי ענת
      אין צורך להבריש את אזני ההמן, המטרה של החלבון היא רק להדביק את הסוכריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 3 במרץ 2016 על ידי ותויגה , , , , .