שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

אזני המן מנוקדות – פרווה

אני פורים, אני פורים שמח ומבדח, הלוא רק פעם בשנה אבוא להתארח 🙂
כן כן, הגיע הזמן הזה בשנה שכולנו חושבים במשולשים ומנסים להרכיב את משלוח המנות הכי שווה שאפשר.
המתכון שאשתף היום הוא מתכון שיתאים כמעט לכולם – הוא פרווה ומשכך אינו כולל מוצרי חלב. הוא בלי ביצים כך שהוא גם טבעוני. והכי חשוב – אזני ההמן שלי לא רק טעימות אל גם יפות מראה בזכות פולי הקקאו שמקשטים אותן –  כך שאני שמחה לחלוק אותו אתכם 🙂

את המתכון הזה פיתחתי לטובת כל אלה שתמיד מבקשים ממני בתגובות שאתן גירסת פרווה לכל מתכון שאני מפרסמת, ולטובת כל הקוראים היקרים לי שאינם יכולים לצרוך מוצרי חלב (בין אם בשל אלרגיות למיניהן ובין אם מבחירה תזונתית).
אז הפעם החמאה תישאר במקרר ונשתמש במרגרינה בטעם חמאה (שיש בה פחות שומן טראנס ופחות שומן רווי מאשר בחמאה, שגם זה תורם תזונתית..) והביצים/השמנת המתוקה שמשמשים באופן מסורתי בהכנת הבצק הפריך יוחלפו בשמנת צמחית.

התוצאה, בכל מקרה, נהדרת וחגיגית

החומרים:
לבצק פריך פרווה:
2.5 כוסות (350 גר') קמח
200 גר' מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/4 כוס (50 גר') אבקת סוכר
1/2 כוס שמנת צמחית

למלית אגוזים ופולי קקאו:
100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
50 גר' שקדים קצוצים
20 גר' (כ- 3 כפות) פולי קקאו גרוסים
2-3 כפות סילאן או מייפל או דבש

לקישוט: פולי קקאו גרוסים

*לגירסה חלבית משתמשים בחמאה ובשמנת מתוקה באותו יחס
**ניתן להשתמש בכל שילוב של אגוזים שאוהבים
***רוצים מלית אחרת? אין בעיה – בסוף המתכון תמצאו מתכונים למליות נוספות

ההכנה:
בצק פריך:

בקערת המיקסר מתחילים לערבל את הקמח, אבקת הסוכר והמרגרינה, לאט עם וו גיטרה במשך כדקה. הבצק ייראה מאוד פירורי

בשלב הזה מתחילים להוסיף את השמנת הצמחית. חשוב לא להוסיף את כל הכמות בבת אחת, כי כל קמח סופג אחרת, אז מוסיפים בהדרגה עד שהבצק מתגבש סביב וו הגטרה ומתאחד ובשלב הזה מפסיקים.

את הבצק שקיבלנו משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במשך כחצי שעה – שעה כי כרגע הוא דביק מדי לרידוד.

בינתים מכינים את המלית בצ'יק צ'ק
הכנת המלית היא ממש קלה פשוט מערבבים בקערה את כל החומרים. הסילאן (או המייפל או הדבש, הכל הולך) פשוט יחזיר הכל יחס ויתן למלית מתיקות עדינה.

וככה נראית המלית. אני לא יכולתי שלא לטעום ממנה כמו שהיא 🙂
ואני ממליצה בחום לא לוותר על פולי הקקאו, הם מוסיפים מאוד לטעם, אבל בצורה עדינה ולא "לפנים".

ולהרכבת אזני ההמן:
כפי שראיתם בתמונה – אזני ההמן שלנו מגיעות הפעם במראה מנוקד בזכות פולי הקקאו. הטריק פה די קליל.
מרדדים את הבצק כרגיל, על משטח מקומח מעט, מפזרים מעליו את פולי הקקאו ופשוט מרדים אותם אל הבצק (מעבירים את המערוך על הבצק ומועכים לתוכו בעדינות את פולי הקקאו).

קורצים עיגולים על גבי הבצק (אני בחרתי בקורצן בצורת פרח לקבלת מראה גלי לאזני ההמן, אבל כמובן שאפשר לקרוץ עיגולים בעזרת כוס) ואוספים את שאריות הבצק – אותן נרדד שוב ונקרוץ מהם עוד עיגולים (הפעם לא בטוח שיהיה צורך לפזר את פולי הקקאו, אבל אם צריך, פשוט מפזרים עוד קצת ומרדדים).

עכשיו זה חשוב – כדי שהנקודות ייראו הופכים את הבצק כך שהחלק עם פולי הקקאו יפנה כלפי מטה.
על כל פרח מניחים בכחצי כפית עד כפית מהמלית (תלוי בקוטר שקרצתם).

השלב הבא הוא הקיפול וכדי להקל על הדבקת הבצק אני מרטיבה קצת את השוליים שלו בעזרת אצבע שטבלתי במעט מים (זה אחד הטריקים שיבטיחו שהן לא ייפתחו באפיה).
מקפלים כל עיגול ל- 3 לקבלת הצורה האופיינית לאוזן המן.

וכעת לטריק השני שלי שימנע מאזני ההמן שלכם להפתח באפיה – את כל אזני ההמן מעבירים עם תבנית למקפיא לרבע שעה של מכת קור. הקור יגרום למרגרינה להתגבש ולאזני ההמן לשמור על הצורה שלהן באפיה.

לאחר הקרור אופים את אזני ההמן בחום של 170 מעלות במשך כ- 12 דקות עד שהן שחומות ויפות. הן לא יהיו זהובות כיוון שהבצק אינו מכיל ביצים, אבל הן בהחלט ישחימו.

מצננים את אזני ההמן ומגישים 🙂

פורים שמח לכולכם 🙂

ולמי שביקש מליות אחרות, הנה כמה רעיונות:
מלית שוקולד:  הכי קל זה להשתמש בממרח מוכן ולערבב אותו עם מעט פירורי עוגיות או שקדים טחונים. אבל אם בא לכם להכין מלית  פשוט תמיסו 100 גר' שוקולד מריר עם 30 גר' מרגרינה, הוסיפו לתערובת 2/3 כוס סוכר ולאחר מכן ביצה וערבבו היטב. הוסיפו 50 גר' שקדים טחונים, 1/3 כוס קמח וכף אבקת קקאו ותקבלו מלית עשירה וטעימה.

מלית תמרים: מערבבים ממרח תמרים עם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים) וקינמון.

מלית פרג: מערבבים בסיר 1.5 כוסות מים, 80 גר' מרגרינה, 2 כפיות תמצית וניל, 3/4 כוס סוכר ו-1/2 כוס דבש או סילאן או מייפל, ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה 400 גר' פרג טחון טרי ו- 3'4 כוס שקדים או אגוזים טחונים, ומבשלים למשחה שחורה כ-2 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה, בהדרגה, אחת אחת, 2 ביצים. עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים. מקרים היטב

 

מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות? הנה כמה מהחביבים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון)

אזני המן שמחות במיוחד

מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

צילום: נופר נוג'אטי

עוגיות חמאה בשלל צורות

מעמול

ריבועיות שוקולד ומרנג

עוגיות כפתורים

 

9 תגובות על “אזני המן מנוקדות – פרווה

  1. דליה
    23 בפברואר 2017

    אין על הטריקים שלך. כבר הולכת לנסות אותן.

  2. מיכל כהן
    23 בפברואר 2017

    נראה קל להכנה. אעדכן אחרי !תודה רבה!

  3. ליזי
    23 בפברואר 2017

    מגניב….נראה מעולה. חייבת לנסות

  4. מיכל שחר
    24 בפברואר 2017

    אתר מהמם, ידידותי ונגיש.
    פולי קקאו היכן את קונה?

    • שמח במטבח
      25 בפברואר 2017

      תודה מיכל
      את פולי הקקאו קונים בחנויות המתמחות ובחנויות התבלינים

  5. כרמית
    17 באפריל 2017

    רות נחשפתי למתכון והוא נראה סוף הדרך . כל הכבוד על היוזמה ועל היצירתיות במתכון . כל הכבוד בהתחשבות בכל סוגי האנשים . הטבעונים הרגישים לחלב והרגישים לגלוטן .
    יחד עם זאת חשוב לי מאוד שלא תבלבלי . בהקשר למה שכתבת לגבי המרגרינה מול החמאה.
    י
    אין חיה כזאת שבגלל שמרגרינה מכילה היום פחות שומן טראנס מבעבר יותר בריאה מחמאה.
    ראשית שומן טראנס יצא מחוץ לחוק לחלוטין בארצות הברית. ותחשבו לבד מה זה אומר.
    שנית אין כמות מומלצת. שומן טראנס בכמות המזערית ביותר יוצר נזקים קשים בגוף כמחולל דלקות שמקדמים מחלות לב. שומן טראנס הוא שומן שעבר הפגזה של אטומי מימן וכתוצאה מכך שינה את המבנה המולקולרי שלו באופן שהגוף לא מבין מה זה. בקיצור עצם זר ששוקע בכל מקום בגוף ומתחיל בהליכים דלקתיים.
    במרגרינה שהיה פעם שומן צמחי והפך בעזרת תהליך הידרוליציה לשומן רווי. יש גם שומן רווי וגם שומן טרנס . בחמאה יש שומן רווי שמקורו מן החי . חמאה פחות מזיקה ממרגרינה . הנזק שעושה שעושה מרגרינה היא יותר מחמאה . אשמח שתשני במתכון את המילים .

    • שמח במטבח
      19 באפריל 2017

      הי כרמית
      תודה רבה על תגובתך המפורטת. משמח לראות שאכפת לך מהנושא הבריאותי ואני מעריכה את העובדה שטרחת לכתוב תגובה בנושא.
      לגופו של עניין אחלק את התשובה לשניים
      את ההמלצה שלי על המרגרינה הוספתי לאחר ששמעתי וגם קראתי מאמרים של ד"ר אולגה רז שבהם הסבירה שהמרגרינה של היום לא מזיקה לבריאות כמו זו של פעם ושהיא ממליצה להשתמש בה. מן הסתם כשאני אופה אני מעדיפה לאפות עם חמאה, אבל ישנם מקרים שבהם אינני יכולה לאפות מאפה חלבי ואז התחליפים הם או מרגרינה או שמן קוקוס (שהוא נהדר אבל הרבה יותר יקר ולא נגיש לכולם).
      לגבי הערתך על ההיבט הבריאותי, וכיוון שאינני מומחית בנושא, העברתי את הערתך למומחים של חברת יוניליוור, יצרנית בלו בנד, מזולה ומחמאה והם השיבו שעל אף שאין בישראל תקן לנושא, כבר בשנת 2012 הוצאו שומני הטרנס מתהליך ייצור המרגרינה בזכות טכנולוגיה חדשנית. בשנים האחרונות הפסיקה יוניליוור לחלוטין את השימוש בשומן מוקשה חלקית, אשר גורם ליצירת חומצות שומן טרנס, בכל מוצרי החברה.
      תהליך הייצור של מוצרי המרגרינה ביוניליוור נקרא הקשיה מלאה והוא תהליך בו שומן נוזלי הופך לשומן מוצק, כחלק מתהליך הייצור של המרגרינה, וזאת לצורך השגת המרקם הנדרש של המוצר. תהליך זה אינו יוצר חומצות שומן טרנס בשום דרך ונמצא בשימוש בכל העולם.
      כיום מוצרי המרגרינה של יוניליוור מכילים כמות מזערית של שומן טרנס (פחות מ-0.5% בלבד) שמקורו בשמנים מן הצומח,
      שכן בכל שמן מהצומח ישנו שומן טרנס בכמות של 0.5%.
      חשוב לציין שמבחינת התקן הישראלי לא קיים המספר 0. גם אם המוצר מכיל קרוב ל- 0% טרנס, הסימון חייב להיות 0.5% ואין פחות מכך.
      מקווה שהמענה מסייע
      רות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 23 בפברואר 2017 על ידי ותויגה , , , .